torsdag 18 augusti 2011

En sån dag ...

Vaknar tidigt. Känner mig pigg och utvilad för en gångs skull. Medan maken förbereder sig inför ett möte med en studievägledare i morgon går jag runt i trädgården och tittar. En väninna skänkte mig två tomatplantor i våras, och den har fått frukt. Om tomaterna hinner mogna vet jag inte, men det kanske de gör om man tar in dem så småningom? Någon som vet?

När maken är klar med sina förberedelser blir det en vända till Sjöbo för att posta Guteull till ett par bekanta som vill testa denna speciella ull att spinna. Vidare till Ystad.

Där inhandlade vi choklad och jag fick ett litet extrajobb. Att sticka en tröja åt henne som äger chokladerian, eller snarare hennes dotter. Får se om jag ror det iland. För det första är flätmönstret ganska invecklat och jag är inte hundra på att jag förstår diagrammet, men skam den som ger sig. För det andra har hon valt ett akrylgarn - Marks och Kattens Carolina. Jag får väl erkänna att akryl inte är favoriten, men som sagt, skam den som ger sig ...

Hos Stickerier snubblade jag över lite reagarn. Online Supersocke med jojobaolja och E-vitaminer och en massa annat jox i underbara naturfärger. Jag högg de sista fyra nystanen som fanns. Mycket trevligt garn. Kan hända blir det utlottning så småningom eller så överlåter jag något av nystanen till någon god vän ... vi får se.  Ser också ut som om jag får bli uppstickerska åt Amie på Stickerier. Yay. Det ska bli skoj.

För ett tag sedan fick jag ett paket från en väninna i USA som skickade mig lite trevligt garn i utbyte mot något jag gjorde för henne som jag knappt minns vad det var nu. Hur som helst så sände hon detta KnitPicks garn - Felici Sport Weight - och det är helt fantastiskt mjukt. Absolut ljuvligt. Så varför i hela friden färgar de in detta ljuvliga garn i såna hiskeliga färgkombinationer? Jag bara undrar. Örk. Måste nog färga över det tror jag ...

Min Transitions Yoke Cardigan kryper vidare. Jag har nästan kommit ner till varvet där jag ska dela på kropp och ärmar. Det är första gången jag stickar en sådan utan punkt för punkt instruktioner så det ska bli väldigt intressant att se hur det går, men mitt handspunna Scrapgarn blir bättre uppstickat än jag hade förväntat mig. Det blir dova, dämpade, men väldigt naturnära och vackra färger. Känner mig riktigt nöjd.

Och här är alltså tröjan som hon på chokladerian vill att jag ska sticka upp. Herreminje säger jag. Den är jättesnygg, det är inte det, men vilka flääääätor! Håll tummarna för mig. Detta blir en utmaning.


1 kommentar:

Hillevi3 sa...

Ta in tomaterna när frosten hotar. De mognar nog.

Profillänk på Facebook