torsdag 4 augusti 2011

En ganska lång dag, redan ...

Först till Lund för att utföra ett jobb lite snabbt, sedan vidare till Ystad för att göra ett jobb till. Vid halv elva i förmiddags var vi färdiga. Sen en runda in på Ö&B och Rusta för att inhandla lite nödvändigheter som ofta är billigt på såna ställen. Ni vet, diskmedel, hårschampo, kollegieblock och annat kul - och så lite godis faktiskt. *ahem*

På väg dit var jag helt enkelt TVUNGEN att börja om på min Peekaboo sweater i ett annat garn, för det första var inte bra. Jag insåg att det var för tunt ovanpå allt annat som blev fel. 

När det var gjort blev jag och maken vrålhungriga och inmundigade ett mål mat på Kinarestaurangen vid Stortorget. Det är god mat där tycker jag som är svag för kinamat. Litet varv runt torget efteråt där jag hittade denna lilla juvel - Stickat från topp till tå a Gro Sandvik. Den kostade mig blott 30 riksdaler så jag är nöjd och belåten. Framförallt eftersom den är rätt full av trevliga, ganska traditionella, eller ännu hellre klassiska mönster.

Boken är utgiven 1998, så den är om än inte ny så hyfsat modern fortfarande. Många såna här mönster blir ju inte precis omoderna heller.  Det är en av de saker som jag älskar med stickade plagg.

Nedan finns ett av mönstren som jag gillar. Klassisk flerfärgsstickning får man väl säga :) Fast det är bara ett av ganska många i en och samma bok som jag gillar!


Ystad är en fantastiskt vacker stad en solig sommardag som idag. Husen är otroligt mysiga och hela stan ser så inbjudande ut med rosenbuskar och stockrosor som växer lite överallt och sprider sin skönhet. Den här svarta varianten fastnade både jag och maken för. Ordentligt. Detta var på väg till butiken Auroras Dröm som säljer tyger, knappar, antika prylar och Rowangarner. En butik helt i min stil, och väninnan jobbar där också, men givetvis så glömde jag att fota inne i butiken. Så typiskt. 


Däremot kom kameran fram när vi befann oss i chokladerian Saedéns Chokladhus. Här är en vals som indianerna använde när de utvann och arbetade med kakao. Ägarinnan förklarade att det som ligger på föremålet är röd kakao. Helt otroligt fascinerande.

Att ägarinnan dessutom bjöd på en massa smaskig choklad medan man befann sig där inne gjorde inte saken sämre måste jag säga. Vi fick prova en jättegod 70% ekologisk choklad som vi köpte, samt isländsk choklad som påminde om Polly-kolor fast med lakrits inuti, samt små lakritsgodis som såg ut som småsten. Hur kul som helst! Rekommenderar varmt ett besök. Titta bara på allt gottis!!Nästan vägg i vägg med chokladhuset låg en härlig butik till - Stickerier. Ägarinnan Amie har en blogg som ni kan besöka också. Hon hade helt fantastiska garner. Där fanns Kauni, Cascade 220, en del Dropsgarner, men också fantastiska merino och alpackagarner från Punto! Helt klart värt fler besök för en garnnörd som undertecknad!
Dessutom hade Amie lite böcker och jag knep en mönsterbok som lockade ordentligt! Butiken är nyöppnad och det är så underbart att det kommer en så fin garnaffär till Ystad. Härligt att gå in på en plats där det finns så mycket själ och hjärta!


När jag kom hem hade jag fått paket dessutom från en kompis i USA. Bytet hålls genom en ravelrygrupp där jag är med. Denna dag uppväger definitivt gårdagen när jag kände mig håglös och uttråkad mest hela dan! Inget kul, men nu är jag glad igen :DJa visst, köpte jag lite garn också, men det få vänta till en annan dag, kanske :)

2 kommentarer:

Pixi sa...

ja visst är det kul när man har såna bra dagar!! Synd att kameran inte dök upp på Auroras drömm men den som vänta rpå nåt gott,hehe det får bli nästa gång!! Kram =)

Cecilia sa...

En sådan dag! Fantastiskt mycket du hann med av härliga saker!

Profillänk på Facebook