onsdag 14 september 2011

Onsdagstema - Fototripp

Jag har tagit en fototripp genom min dag...


Det första jag var tvungen att göra till dagens tema var att ta en tripp ut till stugan för att ta en bild på den söta, goa porslinskatten med garnnystanet som jag fick av fina vännen Ingrid i går kväll på stickträffen i min friggebod. Den passar ju mig nästan löjligt bra, jag som älskar katter och garn. Och så är garnnystanet rosa till på köpet. Ibland är det bara så klockrent här i livet!


Dagen till ära försökte jag fånga lite bilder på sådant som jag upplever som vardagslyx - kaffebönor på väg ner i kaffekvarnen till exempel .. Doften är något av det underbaraste som finns när man sedan häller kaffepulvret i bryggaren och startar upp. Tio gånger godare än färdigmalet är det dessutom. Och väldigt mycket bättre för min känsliga lilla magge - ja den är i alla fall mindre än den HAR varit ;)


Vardagslyx är också att sitta och sticka framför datorn och få kalla det för "arbete" :) Här stickas med stickor nummer 8 mm och Debbie Bliss Donegal Chunky Tweed. Mjukt och gosigt och nästan löjligt snabbstickat. Stickar i patentstickning - nåt jag nyss lärt mig. Kul!


Svårt att ta bild på sig själv med den färdiga kragen ... Ja, i en annan färg förstås som synes. Denna ska säljas, den gröna ovan är en present under produktion :)


Eftersom bilden där jag har den på mig blev så skruttigr tog jag en bild till utan att den satt på mig :) Fin blev kragen i alla fall tycker jag :)


Mer vardagslyx. Goda chokladkakor....


I brevlådan kom idag en vinst från "Tour de Fleece" där jag deltog i en ravelrygrupp som heter "Spinning in Sweden". Tack för den, Rosenvanten!! Den till vänster tror jag är merinoull medan den lila till höger är viskos.


Doften av nybakat bröd är definitivt också vardagslyx. Detta är osyrat bröd, bakat av käre maken.


Och så sist, men inte minst. Nytvättade sängkläder som hängt på tork utomhus. Så underbart det är! Snart ska här bäddas rent i sängen!

Fler bilder på onsdagstemat! 

6 kommentarer:

Elisabeth sa...

Många härliga foton. en riktig tripp hemma hos dig! Ha dé!

Birgitta - foto CHIP sa...

Vilken fin FOTO trip du bjuder på och kragen kommer ju väl till pass nu när blåsten och kylan kommer :)

Pixi sa...

Sa ju att du är snabb !! Jisses ! Den blev skitsnygg o den gröna..hihi Kul att du gör den till" gumsan"Hon kommer att bli så glad!! Roligt med presenter ju , det fgick du erfara! Ja kisen var väldigt rätt till dej ! Såg du hade ringt, pröva gärna igen men det e ju som vanligt säkrast på kvällen! kram kram =)

disa sa...

Jätte fin krage! =)

Erik "Semlan" sa...

Kul med din fototripp.
Inte min "vanliga" värld, stickat är inte mitt gebit. ;-)
Gör trippen intressant, tack för dina bilder. :-) Gillar din söta porslinskatt med sitt garnnystan.
Jag fantiserade själv iväg detta tema... ;-)

SigridfraEnget sa...

Tack för trippen! Snygg krage...

Profillänk på Facebook