söndag 11 september 2011

Lång och händelserik dag

Idag känner jag mig som en urvriden trasa. Trött och lite så där håglös, orkar liksom inte ta mig för nånting egentligen. Inte särskilt roligt, men det är priset man får betala för en sån härlig dag som igår kanske?

Vaknade halvfem och kunde inte somna om eftersom jag visste att vi skulle upp klockan sju och åka in till Lund. Där skulle jag och maken träffa ett par kompisar till honom för en fotosession. Min man är en kreativ själ, precis som jag, och han och en klasskamrat hade bestämt sig för att spexa till det med en fotosession hos vännnen ElinLeticia och hennes sambo, Fredde. Där skulle de agera Holmes/Watson. Jag tror idén sprang ur att maken köpte en kubbhatt tidigare i sommar ...

Annan rekvisita bestod bland annat av en gammal urvacker hebreisk bibel som maken fått från en kompis, samt ett kattkranium. Ser fram emot att få se resultatet så småningom. Glömde förstås kameran hemma så det blev inga foton tagna alls under gårdagen utom de som proffsfotografen tog då :D

Bilderna har vi ännu inte fått se, men själva fotosessionen var mycket rolig att se på. De spexade och hade rätt kul. Efteråt skulle vi till Helsingborg för middag hos klasskamraten samt ett besök på Tant Thea. På vägen från Lund till Helsingborg var jag så trött att jag trodde jag skulle typ slockna i ett hörn hos rara Therese, men det gick över.

Besöket hos Tant Thea var riktigt härligt. Vilken mysig - och mycket välbesökt - garnbutik .Jag tror det är första gången jag blivit tvungen att stå i KÖ för att få betala på en sådan butik och det var så himla roligt att se. Vilken ruljangs!!!

Mina inköp bestod av först och främst en gammal, gammal önskan - 1 nystan Noro Silk Garden Sock. Jag älskar Noros garner men vill helst se dem i verkliga livet när jag ska köpa dem och de är inte helt lätta att hitta i lokala garnbutiker.

De är så vackra, men rätt så dyra för att vara kommersiella garner. Om de varit handspunna kunde jag förstå det, men samtidigt är det verkligen speciella garner. Vackra som bara den och jag personligen gillar den lite rustika känslan i ullblandningarna som de gör.

Många garnkvaliteter idag är så mjuka, och därmed inte heller särskilt hållbara. Det krävs lite "spunk" i såna som ska hålla. Och Noro hör dit tycker jag.

Mitt andra inköp var också ett garn från Noro. Denna gång, Silk Garden Lite. Tänkte göra ett par handledsvärmare av detta garn. Tyvärr fanns bara ett färgbad hemma, men jag blev ändå positivt överraskad för jag trodde att Noro Silk Garden Lite var ett garn som utgått ur sortimentet, men det är nog vanliga Silk Garden .... nåja, hur som helst så är jag glad över mitt andra nystan. Mycket, mycket vackra färger.

Det tredje nystanet var Noro Sekku, ett spetsgarn som är ganska nytt för Noros kollektion. Jag föll pladask för den ljusrosa färgen. Såg en uppstickad sjal i denne färgställning hos Minspiration. Kolla här på hennes "Noro Star" Jättefin är den, men jag vet inte om jag kommer att sticka samma mönster. Vi får se. Har ännu inte bestämt mig. Just nu befinner jag mig i den här fasen "åh, vilka fina garner jag har köpt "klappa, klappa" vilket ska jag sticka först? Det eller det. Eller det, ååååh, beslutsångest - och VAD ska jag sticka? En sjal eller en halsduk? Hmmm ... 

Sist men inte minst införskaffade jag nåt som var helt och hållet NÖDVÄNDIGT, för alla byxor jag äger och har är antingen totalt utslitna eller så ramlar de av mig. Så ett par jeans på VERO MODA!! Jag är lätt chockad faktiskt, för jag att hittade en storlek som jag kunde ha hos dem. Det trodde jag aldrig.

Men återigen får jag ett bevis för hur mycket jag har gått ner i vikt. Min hjärna är fortfarande kvar i storlek 52 tänket, medan jag upptäcker att sanningen ligger närmare 44 kanske. Och det är inte illa! Jag är så glad för det, men det tar nog ett tag till innan huvudet riktigt hänger med. Och mer vill jag gärna bli av med. Tänk den dagen jag kan ha storlek 40, då kommer jag att känna mig OERHÖRT nöjd.

Efter denna shoppingtur var jag ganska mör IGEN. Inte van att vara uppe så tidigt, så vi vände kosan till vännen Therese som bjudit in oss på middag. Hon bor i en jättefin lägenhet i ett guldläge. Vi hade en riktigt mysig dag där vi blev bjudna på en otroligt god saffrans och chilikryddad soppa med lax och räkor. Jag som inte är en jättestor vän av saffran blev riktigt positivt överraskad för soppan var så otroligt god! Måste göra sån själv! Helt ofattbart faktiskt. Och så avnjöt vi chokladpraliner från Saedéns chokladhus med fyllning gjord på äppelblom från Björn Ranelids trädgård. Vardagslyx i stora mått.

Tack för en hääärlig och givande dag, både Therese och Elin med trevliga sambon Fredde!

2 kommentarer:

Cecilia sa...

Låter som du haft en fin dag och dessutom har du ju en del garn att gosa med idag, skönt då att inte jäkta upp sig för mycket! :-)
Hoppas håglösheten gav med sig dock, ingen kul känsla!
Svårt att få huvudet att hänga med på kroppsliga förändringar. Jag är kraftigare än jag var en gång och blir fortfarande lite förvånad när jag ser mig i spegeln...

disa sa...

Låter som en rolig dag, men jag förstår att du är trött nu. Fina garner köpte du med. =)

Profillänk på Facebook