söndag 2 oktober 2011

Förnyade löften...

Igår blev maken och jag välsignade i kyrkan och förnyade våra löften till varandra. Vi har varit gifta i tio år, och visst har vi haft våra upp och ner perioder precis som alla par, men i grunden älskar vi varandra och igår bekräftade vi detta i Östra Kärrstorps kyrka och passade också på att fira makens 40-årsdag och även min som blev lite mer ordentligt uppmärksammad eftersom det inte blev så mycket av med det i fjor.

På väg in i kyrkan. I handen håller jag en utskrift på mina löften till Mattias.


En bild från själva ceremonin med prästen Björn Jernström i bakgrunden. Björn och Elinore är goda vänner och Elinore är kantor, så hon sjöng och spelade välsignelsen igenom. Björn och hon gjorde också en liten kupp där Elinore sjöng en sång för oss som vi inte hade med på själva gudstjänstordningen. Sedan var det meningen att avslutningen var med Elinore som sjöng, men i ställt var det prästen Björn som höjde stämman i "Aldrig ska jag sluta älska dig" och jag blev alldeles gråtfärdig. Så fint och gulligt av dem. De är fantastiska underbara vänner!

 På väg ut ur kyrkan.


På kyrktrappan tillsammans med föräldrarna. Till vänster, svärfar, Bengt, i mitten halvt dold av mitt huvud, svärmor Agneta och mamma Gunnel till höger. Pappa var med i anden för både jag och Mattias och även mamma tände ett ljus för pappa. Ibland saknar jag honom hemskt som vid sådana här tillfällen och igår var det också 3 år sedan han gick bort, men det känns bra att ha så många viktiga händelser samlade på en och samma dag.


Utanför kyrkan med dem av stickvännerna som kunde komma igår. Anna, Tina, Eva-Lena, Maria och Ingrid och så längst fram - jag :)


På mottagningen höll Mattias ett litet tal.


En jättefin bonad som jag och Mattias fick av Anna och Ingrid. Passade mig alldeles, alldeles utmärkt!


Mattias sjöng några jazzlåtar och "Jag är en fatting bonddräng" och jag blir alldeles varm inombords när Mattias sjunger. Han är så duktig! Här sjöng han "Fly me to the moon" (den med Sinatra ni vet).


Mer sång.

När vi kom hem var jag totalt utslagen och tog en tupplur tillsammans med Woolomena som var med hela tiden, men dem bilderna ska jag lägga upp på Ravelry!


Kantorn, Elinore Uvemark med käre sonen sjunger och spelar efter löftesförnyelsen ute på församlingsgården.


Mattias och underbara Nina Jansdotter som är en av de mest drivna och omtänksamma människor jag känner!

6 kommentarer:

Hillevi3 sa...

Hjärtliga lyckönskningar! Vilket fint "bröllop"!

Carola sa...

Tack, vännen. Det blev en toppendag!

Johan Hoppborg sa...

Hoppas ni får det ännu bätre nu!:):)

Anita sa...

Så fint att förnya sina löften så.
hehe pifftarm har jag aldrig hört förut, den var kul. Det gick långsammare att sticka med Oh la la-garnet än vanlig stickning men helt okej för ett så pass litet projekt.

Pixi sa...

Det var trist att jag inte kunde vara hos er och få glädjas åt era förnyade löften men jag vet att ni hade det härligt och bra och gratta Mattias från mej i efterskott ! Och GRATTIS till er förnyelse! Ses imorrn, kram kram =)

disa sa...

Ett stort grattis till er! =)

Profillänk på Facebook