söndag 31 juli 2011

Tänk att det ska vara så himla omöjligt ....

Hur många WIPs har jag på gång egentligen? Ett par halvvantar, tre sjalar, ett sommarlinne, en halsduk, en virkad cardigan ... ja, det är säkert fler som jag inte ens kommer på just nu.

Ändå ...

Att det ska vara så omöjligt att hålla sig till de stickningar man har på G utan att lida av fullkomlig STARTITIS jämt!

Jag har velat ha en bolero länge, men inte tyckt att jag kunnat ha en eftersom magen varit för stor. Nu har jag krympt 20 kg sedan operationen och provade en liten bolero i en klädaffär. Den satt faktiskt ganska snyggt, så nu måste jag ju sticka en! Fast detta är en helt annan modell än den jag provade så vi får se hur den ser ut. Hoppas bara att jag kan hålla mig till denna tills den är färdig åtminstone.

Men hör ni - TJUGO kilo!!! Herregud, det är två såna här, och de är JÄKLIGT tunga kan jag säga ...

fredag 29 juli 2011

När man inte spinner ...

Jag vet att jag är lite tråkig, för jag har snöat in totalt på det här med fibrer och att spinna. Jag håller på med saker ett tag så får jag lust att pilla med något annat en stund ... sån är jag. "Allt eller inget" sa en kompis till mig en gång, och det hade jag aldrig tänkt på innan Jenny nämnde det, men det är nog sant. När jag är intresserad av något så går jag in för det med själ och hjärta och när det är över så är det ... över liksom.

Just nu är det stickning, garn, spinning, fibrer och färgning som får hjärtat att klappa fortare och idag har jag inte spunnit jättemycket, men jag har varit på loppis med maken och köpt ett par begagnade kastruller till det facila priset av 10 kronor stycket. Helt lagom när man ska ha dem till att färga ull i :)

Jag fick bassning av en nätkompis som helt sonika förklarade att fibrer som var färgade i micro eller med Kool-Aid och andra såna hushållsfärger minsann inte duger om man ska sälja fibrer på nätet, och tja ... det är nog sant.

Så idag gjorde jag mitt första försök med att färga ull i kastrull. Hur det har gått på riktigt återstår att se, eftersom jag inte vet om ullen är helt genomfärgad eller inte, men så här såg den ut i kastrullen i alla fall för dem som vill veta ...



På ett ungefär samma färgställningar för bägge, men den undre är lite mörkare. Det var avsiktligt :) Ville testa min lilla "Styvmorsviol idé" - blir den här bra kommer den nog att heta "Johnny Jump-Up" i min Etsyshop. Den andra vet jag inte riktigt. Båda är dock färgade i BFL/Tussah silke och åtminstone en av dem hamnar i shoppen. Den andra kanske jag spinner alldeles, alldeles själv ... kanske :D

onsdag 27 juli 2011

Ny "gammal" spinnrock

På Blocket hittade jag för ungefär en vecka sedan en annons där en person sålde ut massor av allmogeprylar. Bland dessa fanns en Louet S10 av obestämbar ålder. Jag skickade iväg ett bud på vinst och förlust och han tog det!! Jag är så lycklig, för idag kom alltså min "nya" gamla spinnrock. Men det är en modern rock, en rock som fått väldigt gott omdöme och som fortfarande är i produktion vilket innebär att man kan köpa delar till den - fler spolar ny vinge, snören osv. Sånt som ibland kan behöva bytas ut.


Formligen kastar mig över låda när jag kommer hem....


Plockar fram och lägger upp delar.


Maken kommer och hjälper till efter att jag skrivit ut en liten monteringsanvisning.  

Så här ser underverket ut, om man nu inte vet hur en Louet S10 ser ut. Jag har provspunnit liiiite grand på den efter att ha smort där jag kommit åt, men den drar ojämnt så nu är jag på jakt efter tips på hur jag åtgärdar det :)


Färdig - nu ska jag bara känna in den nya rocken :) Jippiii!! !

torsdag 21 juli 2011

Jag har en shopp på etsy ...

surprise .... inte så ovanligt. Men den har i alla fall blivit uppdaterad om nån är intresserad :)

Kariola's Hand Made Items. 


Här finns just nu handfärgade topsband i BFL och BFL/silke samt dizzar i alträ. Fler grejor kommer upp så snart jag hinner färga/göra.

tisdag 19 juli 2011

Oops ...

Det var egentligen vilodag på Tour de Fleece igår. Men jag vilade inte .... Jag tror jag spann och tvinnade mer igår än jag gjort någon annan dag.

100 gram corriedale, 1-trådigt. Spann som smör. Fantastiskt.

måndag 18 juli 2011

Tvinnar på ..

Två nystan till har blivit tvinnade idag. Såg på Downton Abbey medan spinnrocken går varm. Pust. Men nu ska jag välja nästan omgång med fibrer. Har en känsla av att det kan bli gult eller gult och orange ...

söndag 17 juli 2011

Spinna och tvinna så rocken glöder

Fortfarande Tour de Fleece, ett tag till. Jag har inte varit på hugget de senaste två dagarna och har därmed inte spunnit jättemycket, och dessa tre spolar har jag kämpat med i flera dagar. Närmare en vecka tror jag, men å andra sidan är det över 400 gram och åtskilliga meter tråd som producerats. Det ska bli intressant att luska ut hur många meter det är när jag har tvinnat färdigt.

På bilden ovan ser ni mina "crazy scraps" som blir till garnet "Mardi Gras" eller "Clown Barf"  - jag har inte bestämt mig än :D. Det är första gången jag tvinnar vanligt 3-trådigt. Förut har jag kedjetvinnat för att bibehålla färgövergångarna. Så dock inte denna gång.

Så här såg början ut. Tveksam är jag fortfarande, men nu har jag tvinnat hela spolen och nystat upp den första också så det får bli så här .... Galet med vansinniga färger. Ska bli spännande att se uppstickat så småningom ...

Färdigt nystan och jag har börjat tvinna spole nummer två ... jag har att göra några timmar innan det är helt klart :D

lördag 16 juli 2011

Utflykt med Flinka Fingrar!

Jag är med i ett stickcafé som heter Flinka Fingrar. Vi träffas en eller ett par gånger i veckan och stickar och spinner eller bara fikar tillsammans. Ett underbart gäng som jag lärt känna för ungefär ett år sedan. Idag var vi hos Systrarna på Solhjulet och myste.


Utanför cafét stod denna helikopter. Jag vet inte om det gick att åka med den där eller inte, men det var rätt häftigt att se en helikopter på så nära håll. Kan jag inte påstå att jag har gjort förut. Kunde ha varit skoj att få flyga med, men det var rätt så dyrt ...

Systrarna på Solhjulet säljer en del av mitt handfärgade garn och Iréne hade lagt upp det så snyggt. Och där fanns så mycket annat fint. Tavlor, sjalar, ljus, tvålar, smycken och annat mysigt.


Miljön på Solhjulet är så gammaldags och mysig och härlig. En underbar liten oas i sommarvärmen.


Det var vernissage också. Jag föll pladask för den härliga bilden på fåren som kurar ihop sig mot vinterkyla och snö.

Älgar är inte vackra tycker jag. Ett djur som i mina ögon är ganska klumpigt och oskönt men den här tavlan är så vacker och stämningsfull.


Dessa fina vättar och troll har min väninna Pixi tovat. Visst är dom söta?! De hamnar också på Solhjulet så småningom. Idag visade hon bara upp dem för Irene som verkar gilla dem lika mycket som jag :D


Fikapaus i solskenet. Gott! Päroncidern är ljuvlig. Men söt ... Gott för getingarna ... suck.


Tina och hennes pojke, samt Elisabeth skymtar i bakgrunden. De är också med i Flinka Fingrar. (Ja, inte Tinas son då. Han följde bara med för att han måste. Fast han gillade gungorna, och att tungan blev blå av rulltårtan med blåbärssylt ;)

Pixi med virkväskan i högsta hugg. Vi hade en såååå mysig dag med besök på Erikshjälpen bland annat - där hittade jag topsband i ull att spinna från :)


Grisarna har det ungefär så bra som man KAN ha det som gris, eller vad säger ni? Söta är dom i alla fall där dom ligger och mår gott.

fredag 15 juli 2011

Dagens spinnande ...


Jag deltar i Tour de Fleece, och detta är dagens "offering". Det tar tid att spinna upp påsarna med små restbitar av olika topsband och varje spole ser helt galen ut. Kan inte bestämma mig för om jag ska kedjetvinna eller tvinna, vanligt tre-trådigt. Är lite sugen på tre-trådigt eftersom jag aldrig gjort det, men är lite rädd att garnet ska bli rena rama clownspyan ...

Blending hackle

Gud vet vad den heter på svenska. En häckla är ju en sådan man använder till linberedning, medan denna används till att blanda ull och topsband av olika färger (och kvaliteter) för att få ett randigt topsband.

Detta har maken och jag försökt pyssla ihop de senaste dagarna och här är resultatet:

Närbild på tvingarna som håller fast häcklan vid bordet.

Här har jag laddat den med diverse merinotops i olika rosa och röda nyanser, samt lite vit nylon.

Till att börja med blev det hemskt ojämnt, eftersom jag aldrig har provat på detta, men plötsligt kom jag på hur tekniken skulle vara (det flöt bara på efter att ha sett en video på Youtube) och så blev det med ens mycket lättare.


Det som skymtar till vänster i bild var det som blev från början. Ojämnt och dant, men sedan, när jag fått kläm på hur Dizzen funkade så blev det bättre ...

Färdigt, randigt topsband med handgjord diz av alträ ovanpå. Dizzen doftar gott!! :)

Profillänk på Facebook